10 načina na koje uništavate vaše spermatozoide, a da to niste ni znali

11 March 2019

Postoje neke stvari koje svakodnevno radimo, ali ne možemo ni da shvatimo da to nije dobro za nas. Ono što bi momci trebali znati je da mnoge takve stvari štete njihovom zdravlju, a posebno njihovom broju zdravih spermatozoida. Ove naizgled neškodljive aktivnosti će izazvati stvaranje neupotrebljivih spermatozoida.

Evo osnovnog vodiča za sve što trebate znati ako vi i vaša supruga / devojka planirate da imate bebu ili ako razmišljate da postanete donator sperme. Hajde da započnemo sa svim “šta da, a šta ne”.

Pijete vodu iz plastičnih čaša i boca

Ovo bi moglo biti šokantno, ali plastični materijali sadrže supstancu koja se zove Bisfenol A. Bisfenol A je endokrini poremećaj koji će kao rezultat polako isušivati vašu spermu.

Topli napitak u plastici kao što je čaj ili kafa je još gore. Držite se dalje od ovoga, ljudi! Vaša buduća deca će vam se zahvaliti za to.

Držite mobilni telefon u džepu

Još jedna stvar koju niste shvatili je ovo. Mobilne ćelije emituju zračenje koje, kada je tako blizu vašim testisima, može uticati na vašu spermu.

U stvari, studije pokazuju da se broj vaših sperme može smanjiti do 9% kada držite telefon u džepovima farmerki.

Dobijanje mase

Dobijanje težine do određene tačke nije problem. Ali, ako poraste do izuzetno prekomerne težine, broj vaših spermatozoida će se smanjiti količinski smanjiti.

Izlažete se visokim temperaturama

Sperma se proizvodi na temperaturi koja je 4 stepeni Celzijusa niža od prosečne telesne temperature. To je optimalna temperatura za proizvodnju sperme.

Izlaganje višim temperaturama od temperature tela će značiti da se vaša sperma proizvodi, ali ne u optimalnoj količini.

Nosite uske farmerke

Kada nosite uske farmerke, vaši testisi će biti gurnuti blizu vaše kože što će uzrokovati da budu topliji zahvaljujući toploti tela.

Ovo je, opet, više od optimalne temperature.

Stavljanje laptopa u krilo

Možda izgleda nemoguće imati laptop ako ga ne bi trebalo staviti u krilo, ali to je hladna tvrda istina. Vrućina koja se emituje sa vašeg laptopa obično dolazi s dna.

Ako računar koristite duži vremenski period, onda ćete ponovo izazvati povećanje temperature vaše sperme iznad njenog prirodnog nivoa.

Pušenje

Ovo je verovatno najpopularniji razlog na ovoj listi. Duvan ili korovski otpad će biti štetan za zdravlje vašu spermu, jer je poznato da hemikalije u dimu ubijaju DNK ćelije spermatozoida.

Pored ovoga, postoji i stotinu drugih razloga zbog kojih bi trebalo da prestanete da pušite, tako da bi trebalo da spustite vaše upaljače dole, gospodo!

Stres

Stres utiče na vaš um i vaše telo na negativne načine. Proizvodnja sperme je direktno povezana sa ukupnim zdravljem vašeg tela.

Ako vam stres stvara probleme u drugim delovima tela, kao što su vaše srce i um, onda će i vaša proizvodnja spermatozoida biti pogođena.

Dodaci testosterona

Sve više ljudi počinje da uzima suplemente testosterona, da bolje izgleda ili povećava svoj libido.

Nešto što muškarci možda ne znaju jeste da ovi dodaci dramatično smanjuju broj spermatozoida, do te mere da uopšte ne možete da proizvedete spermu!

Alkohol

Alkohol će smanjiti proizvodnju sperme i uticati na seksualne funkcije. Možda želite da se držite dalje od alkohola ako želite da imate zdravu spermu i reproduktivne funkcije.

Izvor slika: relationshipgoals.me

10 načina na koje uništavate vaše spermatozoide, a da to niste ni znali
1
Comments
Neueste Artikel