6 Turističkih Destinacija Zbog Kojih Vam Prođe Jeza Kroz Kičmu

11 March 2019

Ako ste zainteresovani za neka misteriozna mjesta i prastare legende, lista koju smo pripremili će vas zadiviti!

Hashima Ostrvo, Japan

Ovo mjesto je jedna od najgušće naseljenih oblasti na zemlji. Široko je poznato kao Gunkanjima tj. Ostrvo Borbenog Broda u prevodu. Dobilo je svoje ime zbog oblika koji podsjeća na borbeni brod. Jednom je bilo poznato po svojim podvodnim rudnicima uglja a naseljavalo ga je 5000 žitelja.

Hrist U Bezdanu

Postoji tri ovakve statue. Napravljene su za izložbu 1965. godine. Međutim, potonule su na dno Sredozemnog mora. Postoje takođe kopije ovih statua koje su potopljene blizu obale Floride. Sada stoje kao sjećanje na svijet koji je odavno nestao, stajajući na dnu okeana.

Kostnice v Sedlci, Češka Republika

Crkva Svih Svetaca je drugi naziv za ovu građevinu. Poznata je po svom interijeru koj ije ukrašen sa ljudskim kostima. 1400. godine gradsko groblje je bilo prepuno i nisu imali gdje da stavljaju mrtve. Zato su napravili jedan poseban trezor da ih skladište, a nekad poslije je nekome došla ideja da kapelu dekoriše sa kostima tih ljudi. Crkva se nalazi na groblju u češkom gradu Kutna Hora.

Tačkasto Jezero, Kanada

Za izgled ovog jezera je zaslužna visoka koncentracija magnezijum sulfata, srebra, kalcijuma i titanijuma. Domoroci, Okangani, ga zovu Kliluk. Oni misle da je to jezero sveto i niko ne smije da mu priđe bez dozvole poglavice. Zato postoji malo slika o ovom mjestu.

Ruka Pustinje, Čile

Ova ogromna statua je napravljena od strane Marija Irarrazabal-a. On kaže da ovaj spomenik predstavlja usamljenost, nepravdu i bespomoćnost. Nalazi se u centru pustinje, što je jako čudno mjesto za spomenik (daleko od očiju javnosti), ali je veoma popularna turistička atrakcija.

Brdo Krstova, Litvanija

“Brdo Krstova” izgleda kao groblje ali nije. Ono je ustvari mjesto za Hrišćanske hodočasnike. Vjerovanje je da ako stavite krst na to brdo, sve želje će vam biti ispunjene. Legenda kaže da je jedan stariji čovjek došao na to brdo i stavio prvi krst. Njegova kćerka je bila veoma bolesna i čim ga je postavio, ona je ozdravila. To je razlog zašto danas postoji “Brdo Krstova”.

Izvor slika: 24hviralphotos.com

6 Turističkih Destinacija Zbog Kojih Vam Prođe Jeza Kroz Kičmu
1
Comments
Neueste Artikel