8 znakova kojima vaše telo pokazuje da mu treba pomoć

11 March 2019

Naše telo je idealan mehanizam u kojem se mnogo stvari dešava istovremeno. I ponekad nam nudi indikatore da mu je potrebna pomoć koja, ako se zanemaruje, može dovesti do zdravstvenih problema.

Nesanica, razdražljivost i grčevi u nogama

Ako imate ove znakove, vašem telu treba magnezijum i kalijum. Da biste dopunili ove vitalne elemente, dodajte paradajz, pomorandže, banane i spanać na svakodnevnu ishranu.

Suva koža

Suva koža može značiti nedostatak vitamina E. Stoga bi trebalo jesti više povrća, ulja, oraha i ribe.

Potreba za slatkim

Ako odjednom osećate snažnu želju da pojedete nešto slatko, onda je uzrok stres, depresija ili iscrpljenost. Vaše telo traži glukozu. Obavezno je, i da izbegavate dobijanje na težini, jedite tamnu čokoladu ili med.

Želja da jedete led

Ako smatrate da želite da jedete led ili nešto hladno, onda možda imate anemiju – nedostatak gvožđa. Najbolji izvori gvožđa su govedina, jaja i mekušci (školjke i sl). Međutim, još je bolje konsultovati lekara ako želite da jedete led i nemate energije.

Krvave desni

Iznenadno ili konstantno krvarenje vaših desni kada čistite zube je znak nedostatka vitamina C. U svoje obroke uključite sledeće proizvode: limun, špinat, zelenu i crvenu papriku, paradajz, kupus, karfiol i brokoli.

Krhki nokti i kosa

Vaše telo govori vam da mu fali vitamina B. Pijete više mleka i jedite pečurke.

Prstenovi oko šarenice u oku

Ti prstenovi se obično pojavljuju kada ste stariji od 50 godina, i to je normalno. Ali ako ste mlađi, to pokazuje da imate visok nivo lošeg holesterola u krvi. Posetite lekara odmah.

Grčko stopalo

Kada je vaš drugi prst duži od palca, naziva se grčko stopalo. To bi moglo izazvati nelagodnost na zglobu drugog prsta. Morate biti oprezni prilikom odabira vaše obuće.

Izvor slika: depositphotos.com

8 znakova kojima vaše telo pokazuje da mu treba pomoć
1
Comments
Neueste Artikel