Riješavanje Ovih Jednostavnih Matematičkih Problema Može Značiti Da Si Genije

11 March 2019

Zamislite doktora koji uvijek daje jedan i isti lijek svim svojim pacijentima. Pogledajte naše škole. Imate na stotine miliona djece koja idu u školu svaki dan, učeći iste stvari koje su naučili 100 godina i što je najgore, te djeca uče isto kao i prije 20 godina, naši očevi prije 50 godina i njihovi očevi prije 70 ili 80 godina.

Svi učenici nisu isti; Svi ljudi nisu isti. Neki od učenika vole slobodu i maštu, dok drugi vole postaviti ili poštovati ​​pravila (ili oboje). Jedan student će razumjeti kako izraditi nešto od nule samo pomoću svoje mašte, dok drugi učenik treba priručnik. Jednostavno se ne možete približiti svakom učeniku na isti način, baš kao što ne možete pristupiti svakom problemu na isti način.

To su bili glavni razlozi zbog kojih su neki od nas voljeli matematiku, neki su je mrzili i voljeli jezike, dok su drugi voljeli umjetnost i tako dalje … Neki su znali nositi se s brojevima i drugi jednostavno nisu mogli shvatiti zašto bi ta pravila postojala. To je mjesto gdje je dobar učitelj morao uzeti stvari malo ozbiljnije. Loš ili osrednji učitelj slijedio bi samo svoj skup pravila i ne bi mario o rezultatima svoje klase.

Ti dobri učitelji nastojaće matematiku učiniti zanimljivima podučavajući svoje učenike da zapravo misle kao matematičari. Njihov je posao ne samo podučavati teoriju i postavljati pitanja nego učiniti sve što je zanimljivo. Ti dobri učitelji koriste neke zanimljive matematičke probleme koji traže “izvan okvira” razmišljanja.

Ovo je jedan od takvih problema s matematikom. Možete li to riješiti?


Problem

Ako možete riješiti ovaj problem u 10 sekundi imate um genijalnog!

Izgleda li vam ovo čudno? Mislim, 8 + 2 nije 16106! Što se dovraga događa?!

Jeste li pokušali riješiti ovu jednačinu? Osoba koja je napravila taj izazov ne želi da slijedite konvencionalna pravila. Ja ću se ponavljati. Neko je ovaj problem poučio djecu kako da misle izvan okvira.

I, ne brinite zbog tog dugog rezultata. Razmislite o onom broju poput velikog broja izrađenog od nekoliko manjih brojeva.

Prije nego što odustate, pokušajte primijetiti neke obrasce između rezultata i dva broja koju biste trebali dodati.

Jedan mali savjet – Nemojte tražiti jedan odgovor. Umjesto toga, potražite tri manja odgovora.

ODGOVOR ODGOVOR

Ja sam uradio problem koji niste mogli riješiti, evo odgovora.

U rezultatu su zapravo tri broja.
Prvo, morate umnožiti dva broja. 8 × 2 = 16
Zatim ih trebate dodati. 8 + 2 = 10
A onda ih morate oduzimati. 8 – 2 = 6

Sve jednačine rade na isti način.

Izvor slika: 24viralphotos.com

Riješavanje Ovih Jednostavnih Matematičkih Problema Može Značiti Da Si Genije
1
Comments
Neueste Artikel